Składniki
(dla 2 osób)
około 100 g ryżu lub 1 torebka
2 szklanki mleka
1 banan
1 jabłko
garść borówek amerykańskich (lub inne sezonowe owoce)
1 łyżka pestek słonecznika
1 łyżka pestek dyni
1 łyżeczka cynamonu
mała szczypta soli i cukru (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Przełożyć do rondelka i zalać mlekiem, dodać cynamon i szczyptę cukru. Podgrzewać kilka minut, mieszając od czasu do czasu i wyłożyć do miseczek. Konsystencja powinna być bardzo gęsta. W między czasie podprażyć na suchej patelni pestki dyni i słonecznika. Owoce pokroić i ułożyć na wierzchu. Obsypać podprażonymi pestkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz