Składniki:
(około 7 sztuk)
plastry ananasa w syropie
(lub banany jabłka, gruszki)
(lub banany jabłka, gruszki)
2 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki mleka
szczypta soli
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek i przełożyć do miski. Ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką, tak aby pozbyć sie wszystkich grudek. Masa powinna być gesta. Połączyc delikatnie obie masy ze sobą, tak aby nie zniszczyć struktury ubitych białek. Plastry ananasa obtoczyć w mące, następnie wkładać pojedyńczo do masy. Dlikatnie przekładać otoczone ciastem plastry ananasa na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smażyć z dwóch stron do złotego koloru!
Smacznego!
genialne! *.*
OdpowiedzUsuń:):):)
UsuńJa znam wersję z krążkami jabłek i ją uwielbiam <3 Z ananasem też zapewne wyśmienite :)
OdpowiedzUsuńja również;)) właśnie tym przepisem się inspirowałam!:) Polecam wypróbować:*:*:*
Usuń