Składniki:
(na 4 duże tortille)
2 piersi z kurczaka
marynata:
4 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu balsamicznego
2 ząbki czosnku
1 łyżka czubata miodu
2 cm kawałek imbiru
1 łyżeczka mielonej kolendry
szczypta pieprzu
liście szpinaku
kilka suszonych pomidorów w zalewie
jogurt naturalny
1 ząbek czosnku
1 ząbek czosnku
świeżo mielony pieprz
sól
sok z cytryny
natka pietruszki
natka pietruszki
Przygotowanie:
Filety z kurczaka przygotować według tego przepisu http://poczujsiejakwdomu.blogspot.com/2015/02/balsamiczne-glazurowane-filety-z.html
Szpinak umyć i odsączyć. Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić w cienkie paski. Upieczone filety kurczaka pokroić w cienkie plastry ostrym nożem. Jogurt naturalny wymieszać z łyżeczką soku z cytryny, szczyptą soli i pieprzu oraz z przeciśniętym przez praskę 1 ząbkiem czosnku.
Tortille posmarować sosem powstałym podczas pieczenia piersi kurczaka. Ułożyć liście szpinaku, plastry kurczaka, pokrojone suszone pomidory. Polać całość sosem jogurtowym i obsypać posiekana natką pietruszki. Zwinąć i przekroić na pół.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz