Idealne danie na weekendowe spotkanie ze znajomymi. Ty bardziej że można samemu, dowolnie komponować swoją porcję :)
Składniki:
(na 4 duże tortille)
2 piersi z kurczaka
marynata:
4 łyżki sosu sojowego
3 łyżki octu balsamicznego
2 ząbki czosnku
1 łyżka czubata miodu
2 cm kawałek imbiru
1 łyżeczka mielonej kolendry
szczypta pieprzu
1/2 ananasa
kilka świeżych truskawek
liście szpinaku
kiełki np rzodkiewki
jogurt naturalny
sok z cytryny
tortille
Przygotowanie:
Filety z kurczaka przygotować według tego przepisu http://poczujsiejakwdomu.blogspot.com/2015/02/balsamiczne-glazurowane-filety-z.html
Ananasa obrać i pokroić w dość drobne kawałki. Truskawki umyć, zdjąć szypułki i pokroić w ćwiartki. Szpinak umyć i odsączyć. Filety z kurczaka pokroić ostrym nożem w cienki plastry.
Tortille posmarować sosem otrzymanym z pieczenia glazurowanych piersi z kurczaka. Ułożyć liście szpinaku, kiełki, kawałki ananasa i truskawek oraz plastry kurczaka. Polać jogurtem naturalnym i obsypać posiekaną natka pietruszki. Zwinąć i przeciąć na pół.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz