2015/05/06

PŁATKI ŻYTNIE Z BANANEM I BAKALIAMI!



Składniki:
(1 porcja)
4 łyżki płatków żytnich
1/3 szklanki mleka
1 łyżka rodzynek
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka orzechów laskowych
1 banan
szczypta cynamonu
opcjonalnie miód

Przygotowanie:
W małym rondelku zagotować około 1 cm. wody. Wsypać płatki i gotować na małym ogniu kilka minut. Następnie wlać mleko, dalej gotować na małym ogniu przez około 2-3 minuty. Wyłączyć palnik pod rondelkiem, przykryć pokrywką i odczekać chwilkę aż płatki wchłoną cały płyn. Przełożyć do miseczki. Banana obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu. Obsypać orzechami i rodzynkami. Opcjonalnie można polać całość cienką strużką płynnego miodu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz