2014/12/07

HALIBUT SMAŻONY NA MAŚLE!

 
 
Składniki:
filet Halibuta ok 500g
płatki migdałów
rodzynki
masło klarowane
sól
pieprz grubo mielony

Przygotowanie:
Rybę umyć i osuszyć. Filet pokroić na ok 7 centymetrowe porcje (ok 4 sztuk) oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać masło i ułożyć kawałki filetów na patelni. Wierzchnią warstwę obsypać płatkami migdałów i rodzynkami. Przełożyć filety z bakaliami na drugą stronę ostrożnie i bardzo delikatnie podbierając płaską łopatką. Smażyć 2-3 minuty. Zdjąć z patelni i ułożyć na talerzu obsypując podprażonymi migdałami i rodzynkami. Podawać można z pieczonymi ziemniakami i świeżą słodko-kwaśną sałatką, tu sałatka z rukoli z mango, przepis znajdziecie tutaj:




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz